galléros póló, mosolygós nő

Galléros póló: az elegancia és hagyományok klasszikus darabja

Ahogy neve is jelzi, a galléros póló egy olyan – elsősorban – rövid ujjú felső, ami póló szabású, ugyanakkor gallérral és rendszerint gombokkal van ellátva. Emellett eredeti formájában kötött szerkezetű és sok esetben minőségi alapanyagokból – finom pamut, esetleg selyem vagy kasmír keverékből – készül.

A galléros póló így jóval elegánsabb megjelenést nyújt, mint a legtöbb póló, sőt akár szövetnadrággal vagy zakóval ötvözve a „smart casual” dress code szintjére is emelhető. Nem csoda, hiszen a galléros pólónak komoly hagyományai vannak a klasszikus brit öltözködési kultúrában. A 19. század „gentleman sport” mozgalmában kezdetektől népszerű úri sportok, így például a lovaspóló, golf, tenisz kötelező viselete volt.

Mára a hétköznapi megjelenés szerves része, de bizonyos sportágakban továbbra is jellemző (például tenisz), illetve az elegáns változata is kedvelt ruhadarabnak számít. Egészen sokféle színben kapható, igen változó ár kategóriákban. Bizonyos márkák kifejezetten arra teszik a hangsúlyt, hogy kevésbé megszokott, élénk árnyalatokban is készítenek galléros pólókat, mivel ez a ruha karakter sokkal jobban „elbírja” az erős színeket, mint például egy klasszikus szabású hosszú ujjú ing.

A sportmárkák pedig a pamut-poliészter anyagok keverésére teszik főként a hangsúlyt, hiszen itt különösen fontos az izzadság elvezetése és a szellőztetés. A legjobb minőségű sport galléros póló úgy nevezett polipropilén fonalból készül, ami szinte egyáltalán nem vesz fel nedvességet.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>