hintázó kislány

A hinta és a repülésélmény

Szülő és gyermek egyaránt jól szórakozhat a kicsik hintáztatása közben, és mivel ez tökéletes idő arra, hogy kizárólag egymásra figyeljenek, nagyszerű lehetőség a gyermek szintjének megfelelő beszélgetésekre is.

Hintázás közben megbeszélhetik, kinek milyen napja volt az oviban, suliban vagy akár a munkahelyen, így fejleszthető az empátia és a figyelem. A gyerekek mindig örömmel vonják be magukat felnőtt dolgokba, így bátran meséljünk nekik az életünk különböző helyzeteiről, persze gyerekfejjel is befogadható megfogalmazásban. Ezek a beszélgetések mindig közelebb hozzák egymáshoz a feleket, és nincs is jobb időzítés rájuk, mint amikor repül a hinta.

A hinta repülése összekapcsolható a repülőgéppel történő repüléssel is, így akár a repülésről is mesélhetünk gyermekünknek közben, ha vannak tapasztalataink a légi utazással kapcsolatban, ő pedig még előtte áll. Megoszthatjuk vele a repülőtéren eltöltött órák várakozással teli izgalmát, a csomagok leadását, aztán azt is, min megy keresztül az ember, amíg a gépen elfoglalhatja helyét.

A felszállást aztán a hinta segítségével el is játszhatjuk, indulás előtt elmondhatjuk mi is a biztonsági intézkedéseket, becsatolhatjuk jelképesen a biztonsági övet, aztán felszállhat a gép, megtapasztalhatjuk a gyorsulást a saját bőrünkön is. Az „utazósebesség” elérése a hintában ülve is ugyanolyan komfortos, mint egy repülőgépen, ilyenkor a leggördülékenyebb ugyanis az „utazás”. A leszállásban ugyanúgy segítségünkre lehet szemléltetőeszközünk, a pilóta fékezései tetten érhetőek a szülő törekvései közben, ahogyan próbálja megállítani a játszóeszközt.

Így válhat egy szimpla közös játék örömteli kikapcsolódássá és ismeretszerzési lehetőséggé.

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>