árnyékolás étkezőben

Az árnyékolás szerepe otthonainkban

Az otthonunkat több területen is igyekszünk a lehető legélhetőbb és legkomfortosabb módon kialakítani. Nem szerencsés és nem ideális az a helyzet, amikor az építkezés végén nem marad pénz kerítésre, így egy darabig – van, akinek végül örökké – kerítés nélkül marad a ház.

Ugyanakkor, számos más terület van, ami félbe maradhat, vagy megszokják az ott lakók, hogy nincs élvezhető megoldás kialakítva. Nem otthonos sajnos az olyan ház, ahol ilyen területek maradnak. A fényszabályozás is egy ilyen terület. Az sem szerencsés, ha halogén lámpák vannak, vagy rossz fényerősségű villanykörték, mert az állandó álmosság és fáradtság hatását keltik. Az sem szerencsés, ha nincs jól kialakítva az árnyékolás.

Az árnyékolás kérdésének megoldása is alapvető otthonunk kényelme és élhetősége szempontjából. Ha az ablakok csupaszok, nincs rajtuk függöny, este pedig nincs lehetőség besötétíteni, az nem mondható sem ideálisnak, sem komfortosnak. Árnyékolni mindannyian szeretünk, hiszen a beérkező fény mennyiségét mi szeretnénk szabályozni otthonainkban. Ha mindig a külső környezeti hatásoknak van kiszolgáltatva az otthon fényszabályozása, akkor nincs megoldva az árnyékolás kérdése.

Azt is fontos személyre szabottan eldönteni, hogy kinek-milyen típusú árnyékolástechnika válik be. Van, aki a redőny mellett teszi le a voksát, és van, aki a reluxa, vagy a roló áldásos hatásaira esküszik. Ahány ház, ugye annyi szokás. Van, aki egyszerűen a sötétítő függönyt szereti klasszikus megoldásként húzogatni. Árnyékolási megoldásért érdemes körülnézni a daidalos.hu oldalán!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>