műfű teraszra hintákkal

Műfű teraszra telepítése

A műfűveknek két nagy csoportja létezik, a beltéri és a kültéri műfű. Amikor műfüvet teraszra szeretnénk telepíteni, általában a kültéri a nyerő választás, ám ez függ attól, hogy fedett, vagy fedetlen teraszról van szó.

A terasz remek lehetőséget biztosít arra, hogy igazán hangulatos kültéri teret hozzunk létre otthonunkban. A műfű teraszra telepítése ebben jelenti az egyik legnépszerűbb megoldást. Ráadásul a zöld szín kellően ellazítja az idegeket is, ami a pörgő hétköznapokban igazán jól jön. A műfű teraszra történő kiválasztásakor érdemes néhány szempontot mérlegelni.

Például a szálmagasságot, ahol a rövid jelenti az olcsóbb és egyszerűbb megoldást, a hosszabb pedig ugyan drágább, ugyanakkor dekoratívabb és bolyhosabb is, ami kellemesebb hatást kelt. A következő szempont a műfű teraszra választásakor, a szálak színe. Itt akkor drágább, ha több a szín benne, ugyanakkor a minősége is jobb lehet.

Általában az egyszerre három vagy négy színt tartalmazó műfű a népszerű választás teraszra. Ezek mellett a szálak sűrűsége is mérvadó, melyet a pázsit öltéseinek száma határoz meg. Az öltések száma négyzetméterenként adja a sűrűséget és a minőséget. A magasság és a sűrűsége pedig meghatározza a felület minőségét, ami fontos, amikor műfüvet teraszra telepítünk. Ami pedig szintén fontos, az kültéri műfű esetén a vízelvezető rendszer, hogy ne halmozódjon rajta álló víz, mert tönkre is teheti.

Ez kis lyukakat jelent a vízáteresztéshez. Emellett még az UV ellenálló mértéke is fontos lehet. Ezeket tehát érdemes mérlegelni, ha minőségi pázsitot szeretnénk választani, akkor a mufuplacc.hu kínálatában mindenképp érdemes körülnézni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>