virtuális szerver

Mik azok a virtuális szerverek?

Manapság már egyre magabiztosabban mozgunk az online térben, a jóléti társadalmak egyre jobban haladnak abba az irányba, hogy a munkájuk, az életük különböző eseményeit és még a vásárlásaikat is online intézik.

Legalábbis előnyben részesítik ezeken a területeken a virtuális teret, sok esetben rá is szorulnak arra, hogy használják az elektronikai eszközöket azért, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel és a virtuális szervernek is fontos szerepe van ebben. Ezzel együtt pedig képbejött megannyi új szükséglet is. Mondjuk míg korábban a polcok teltek meg fotóalbumokkal, most sokkal több fényképet tudunk tárolni online, de a tárhelyeink kapacitása is véges. Ha pedig betelik a tárhely bővíteni, vásárolni kell újat, többet.

Ez persze csak piciben mutatja meg azt a tárhely bővítési szükségletet, amire cégeknek sokkal nagyobb méretben van már szüksége. A honlapkészítés, a céges adatok, fotók tárolása apropót biztosíthat virtuális szerver beszerzésére, azaz arra, hogy előfizessünk egy virtuális szerver használatára. A tárhely szolgáltatásoknak számos fajtája van, vannak fizikai szerverek is, melyeknek akár teljes kapacitását kibérelhetjük, de vannak kisebb, rugalmasabb lehetőségek is. A virtuális szerver bérlés egy ilyen opció, melyet röviden VPS-nek is neveznek. Ha nincs szükségünk egy teljes fizikai szerverre érdemes ennek csak egy részét kibérelni, egy elkülönített jelszóval védett egységet, melyhez virtuálisan férhetünk hozzá.

Számos helyen van lehetőség ilyen és ehhez hasonló tárhelyek bérlésére, mondjuk a tárhely.eu oldalán is található számos szolgáltatás köztük a fent emlegetett VPS szerver csomagok is, melyek igény esetén szabadon növelhetőek, átvariálhatóak.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>