vinyl padló

Amit a vinyl padlóról érdemes tudni

A városi legendák elkerülése végett fontos leszögezni, hogy a vinyl padló nem egy újragondolt átverés, nem a linóleumpadló fedőneve. Ugyan vannak hasonlóságok az anyag tekintetében, mivel ez is egy többrétegű, speciális műanyag, de azért mégsem említhető egy lapon a kettő.

A vinyl padló sokkal több pozitívummal bír a linóleumhoz képest, nem beszélve az esztétikai előnyeiről. Amellett, hogy egy házilag is lerakható padlóról beszélünk – melyet persze precízen, az előírtaknak megfelelően kell végezni, ha nem akarunk szánakozni a végén – még komolyabb eszközbeszerzésre sem kell gondolnunk ehhez, mindössze egy sniccer és gumikalapács szükséges. Lerakás előtt persze átgondolandó, hogy függőleges vagy vízszintes irányba tervezzük alkalmazni a burkolatot, mert például falra ragasztás esetében csak a ragasztós vagy öntapadós verzióval számolhatunk.

Azt is át kell gondolni, hogy a könnyebben felszedhető klikkes megoldást választjuk, vagy a ragasztható kivitelt, amit egy esetleges felújítás során sokkal nehezebb felszedni. Külön előnye, melynek köszönheti népszerűségét, a vízállósága, hiszen divatos megoldás lett a fürdőszoba falára is laminált hatást varázsolni. Továbbá a padlóra rakva csúszásgátló szerepet is betölt, ami gyerekes családokban szintén plusz pont, valamint antibakteriális felülete is megemlítendő szempont.

Mivel sokaknak fontos a padlófűtés, érdemes megemlíteni, hogy hő hatására sem deformálódik el a vinyl padlónk, ezért ilyen esetben is ideális lehet. A hidegburkolatokhoz képest a vinyl padló puhább és melegebb, valamint akár újrahasznosított anyagból készült vinyl padlók is kaphatók. A lorincparkett.hu oldalán megtalálhatjuk ezt a hosszútávra tervezhető padlóburkolatot, melyet kreatívan bárhova felhasználhatunk, ahova csak szeretnénk, a gyerekszobától kezdve a fürdőszobán át akár a garázsig!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>